Ogłoszenie o zamówieniu na Usługi Społeczne pod nazwą: Świadczenie kompleksowych usług przygotowania i dostarczania posiłków dla pacjentów Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Zespołu Szpitali Miejskich w Chorzowie z uwzględnieniem diet i kaloryczności.
Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego prowadzone jest na podstawie art. 138 o ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku – „Prawo zamówień publicznych” (Tekst jednolity – Dz. U. 2018 poz. 1986 z późn. zm.) (dalej: UPZP).
Przedmiotem zamówienia są usługi cateringu wymienione w załączniku XIV do dyrektywy 2014/24/UE, których szacunkowa wartość nie przekracza kwoty 750 000 euro.
Ogłoszenie o zamówieniu zostało zamieszczone na stronie internetowej Zespołu Szpitali Miejskich w Chorzowie oraz na stronie Biuletynu Informacji Publicznej Zamawiającego.
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie kompleksowych usług przygotowania i dostarczania trzech posiłków dziennie (osobodzień żywienia) dla pacjentów SP ZOZ Zespołu Szpitali Miejskich w Chorzowie z uwzględnieniem diet i kaloryczności z podziałem na pakiety:
Pakiet 1 - przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów szpitala przy ul. Strzelców Bytomskich 11
Pakiet 2 - przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów szpitala przy ul. Władysława Truchana 7
Szacunkowa ilość posiłków do dnia 31.12.2020 r. została określona na około 140 000 (sto czterdzieści tysięcy) osobodni – dla pakietu 1 i 74 270 (siedemdziesiąt cztery tysiące dwieście siedemdziesiąt) osobodni dla pakietu 2. Dokładny opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w „Opisie przedmiotu zamówienia” stanowiącym załącznik nr 2 (2A i 2B) do niniejszej SIWZ.
Opis kryteriów, którymi będzie się kierował zamawiający przy wyborze oferty
Przy wyborze i ocenie oferty Zamawiający będzie się kierować wyłącznie następującymi kryteriami:
Cena oferty - 80 %
Czynnik społeczny - 10 %
Czas dowozu posiłków z zakładu (kuchni) do siedziby Zamawiającego – 10 %
cena oferty – znaczenie 80% (maks. 80 pkt)
najniższa zaoferowana cena brutto oferty
C = _______________________________________ x 80
cena brutto oferty badanej
C - ilość punktów uzyskanych w kryterium cena
czynnik społeczny- Wsparcie grup marginalizowanych
Zamawiający przyznaje punkty dla Wykonawcy który zatrudnia osobę/osoby wskazane w art. 22 ust. 2 pkt.1 oraz 2 UPZP jak niżej:
Wykonawca zatrudniający do realizacji zadania 1 osobę bezrobotną w rozumieniu ustawy z dnia 20 kwietnia 2004 r. o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy (t.j. Dz. U z 2018 r. poz. 1265 z późn. zm. )- 5 pkt.
Wykonawca zatrudniający do realizacji zadania 2 lub więcej osób bezrobotnych w rozumieniu ustawy z dnia 20 kwietnia 2004 r. o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy (t.j. Dz. U z 2018 r. poz. 1265 z późn. zm. ) - 10 pkt.
W przypadku braku zatrudnienia do realizacji zadania osoby bezrobotnej – 0 pkt.
Czas dowozu posiłków z zakładu (kuchni) do siedziby Zamawiającego, w której, zgodnie z deklaracją Wykonawcy, będzie realizował przedmiot zamówienia
Zamawiający przyznaje punkty dla Wykonawcy który w określonym czasie dowozi posiłki z zakładu do siedziby Zmawiającego jak niżej:
- czas dowozu z zakładu (kuchni) w której będą przygotowywane posiłki od siedziby Zamawiającego:
do 10min - waga 10 punktów,
- czas dowozu z zakładu (kuchni) w której będą przygotowywane posiłki od siedziby Zamawiającego:
od 11min do 20min - waga 5 punktów,
- czas dowozu z zakładu (kuchni) w której będą przygotowywane posiłki od siedziby Zamawiającego:
od 21min do 35min - waga 0 punktów,
Maksymalny czas dowozu nie może przekroczyć 35 minut.
Rzeczywisty czas dowozu z zakładu / kuchni podstawowej rozumiany jako najkrótsza droga dojazdu Samochodem (środkiem transportu dostarczającym żywność) do siedziby Zamawiającego (do jedynej bramy wjazdowej do siedziby szpitala dla dorosłych od ul. Pułaskiego w Chorzowie – dla Pakietu 1 i od bramy wjazdowej do siedziby szpitala dla dzieci od ul. Teatralnej w Chorzowie dla Pakietu 2) podana z dokładnością do 1 minuty (Wykonawca zobowiązany jest zaokrąglić czas „w górę”, np. czas dojazdu wynoszący 6 minut i 35 sekund Wykonawca zobowiązany jest zaokrąglić do 7 minut).
Zamawiający dopuszcza wyznaczenie czasu dowozu z zakładu / kuchni podstawowej rozumianego jako najszybsza droga dojazdu samochodem (środkiem transportu dostarczającym żywność) do siedziby Zamawiającego przy użyciu narzędzia dostępnego w przeglądarce internetowej Google (programu „Google Maps” dostępnego pod adresem http://maps.googe.pl).
Szczegóły zamówienia w SIWZ wraz z załącznikami.